Amsterdam the place to be met Koningsdag

Nu dat Koning Willem-Alexander de taken van zijn moeder heeft overgenomen, vieren mensen in Nederland geen Koninginnedag meer maar een Koningsdag.

Nog altijd worden op deze dag door het hele land feesten gevierd waarbij iedereen in het oranje gehuld de straat opgaat. Nu wordt alleen de koning geëerd in plaats van de koningin. Wat echter nog niet veranderd is, is het feit dat Amsterdam nog altijd the place to be is met Koningsdag. Door de hele stad zijn activiteiten en de grootste poppodia zijn ook standaard hier te vinden. Bezoek optredens van bekende DJ’s of andere Nederlandse artiesten.

Podia met optredens

De voornaamste reden waarom mensen vanuit heel Nederland naar Amsterdam reizen met Koningsdag zijn de vele podia met optredens die hier te vinden zijn. Dit zijn de grootste feesten die georganiseerd worden en hier verzamelen duizenden mensen zich om feest te vieren. Als jij ook van plan bent om een van deze gratis concerten te bezoeken, kijk dan goed op welke locatie het podium zich in de stad bevindt en hoe je deze plek het beste kunt bereiken. De Amsterdamse straten zijn megadruk met Koningsdag en het is daarom aan te raden om de kortste weg naar een locatie te nemen.

Bootjes in de gracht

Ook typisch Amsterdams tijdens Koningsdag zijn de bootjes die in de grachten varen. Groepen vrienden nemen wat hapjes en drankjes mee op hun sloep en verkennen de binnenstad vanaf het water in de grachten. Het resultaat is een optocht van bootjes met oranje geklede mensen die vaak behoorlijk beschonken zijn. Ga met jouw vrienden ook in een boot de grachten in of loop door de grachtengordel van Amsterdam om de bootjes te aanschouwen vanaf de kade. Dit is een onderdeel van Koningsdag dat je zeker een keer gezien moet hebben. Als koerier Amsterdam weten wij de leuke plekjes wel te vinden!

Houd hier rekening mee

Om de vele duizenden mensen op te vangen die op deze ene dag van het jaar Amsterdam bezoeken, moeten er regels in acht worden genomen. Zo moet je bijvoorbeeld rekening houden met het feit dat winkels mensen slechts een alcoholisch drankje per persoon verkopen. Houd ook rekening met de vele zakkenrollers die ieder jaar weer actief zullen zijn.