Dagelijks pakketten ophalen

Een van de voordelen van het werken met ons is dat je met de dienst afspraken kunt maken om de bezorging van jouw pakketten zo gestroomlijnd mogelijk te laten verlopen. Je moet bij deze afspraken niet alleen denken aan een bezorgtijd voor een pakket op de plaats van bestemming. Ook belangrijk is om af te spreken op welk tijdstip de koerier elke dag langs komt om de pakketten op te halen die je wilt versturen. Anders dan bij de post, hoef je zelf niet naar het postkantoor te rijden om de pakketten aan te leveren. Je kunt afspreken dat iemand van de koerierdienst iedere dag op hetzelfde tijdstip langskomt om alle pakketten op te pikken.

Zelf scanbare stickers printen

De reden dat je zelf niet langs een kantoor hoeft te gaan om de pakketten af te leveren, is dat de koerier Amsterdam een systeem heeft waarbij je zelf scanbare stickers kunt uitprinten. In een computersysteem voer je het adres in waar het pakket bezorgd moet worden en daarmee komt de bezorging ook meteen in het systeem van de koerier Amsterdam te staan. Vervolgens kan je een sticker uitprinten die je op het pakket plakt. Op het moment dat de koerier de pakketten komt ophalen aan het einde van de dag, kan hij of zij deze stickers inscannen en daarmee is de bezorging opgenomen in het systeem van de koeriersdienst. De rekening voor elke bezorging krijg je aan het einde van de maand.

Volgende dag je pakket bezorgd

Het is een zeer efficiënt systeem dat de koerier heeft uitgewerkt. Zo efficiënt zelfs dat pakketten die laat in de avond worden opgehaald de volgende dag al bezorgd zullen worden. Dit wordt tegenwoordig als een standaard bezorging beschouwd. Na het ophalen van de pakketten vertrekt de koerier naar een distributiecentrum waar alle pakketten op een route worden ingedeeld die de verschillende koeriers de volgende dag gaan rijden. De snelle bezorging is een groot voordeel voor veel ondernemers. Zeker voor webwinkels die op hun website kunnen aanbieden dat wanneer een product voor 19:00 ’s avonds wordt besteld dat deze de volgende werkdag nog bezorgd zal worden.