Drie populairste Amsterdamse toeristische attracties

In Amsterdam is zoveel te doen en te bezichtigen dat je aan een aantal dagen vakantie niet genoeg hebt. Toch gaan de meeste Nederlanders slechts voor een dagje naar de hoofdstad van het land toe. Zij moeten dan ook kiezen welke toeristische attracties het meest waard zijn om te bezoeken. Iedereen heeft hier een andere mening over. Maar door te kijken naar welke plekken de meeste mensen heen blijven gaan kunnen we de volgende lijst van de drie populairste toeristische attracties van Amsterdam bepalen. Onze koeriersdienst Amsterdam komt regelmatig op deze plekken.

Rijksmuseum

Een groot aantal jaren geheel en gedeeltelijk dicht geweest, maar nu ook alweer meer dan vijf jaar open voor het publiek. Het Rijksmuseum van Amsterdam. Dit museum dat eigendom is van de staat stelt enkele uitzonderlijke kunstobjecten tentoon. Zo zijn er bijvoorbeeld schilderijen van onder andere Rembrandt, Vermeer en Van Gogh. Als je graag een culturele ervaring op je trip wilt plannen, dan is het Rijksmuseum de plek waar je moet zijn.

De wallen

In de meeste boekjes met toeristen info over Amsterdam wordt niet snel melding gemaakt van het de wallen als een must-see attractie. Mensen over de hele wereld zijn echter bekend met de redlight district. Het is hierdoor ook een populaire toeristische attractie geworden. Er is zelfs een seksmuseum te vinden. Tevens zijn de wallen een uitstekende plek om een biertje te drinken of misschien wel een jointje te roken in een van de vele coffeeshops in dit gebied. Hier kun je een leuk feestje vieren!

Grachtengordel

Amsterdam is ook over de hele wereld bekend vanwege de grachten die door de binnenstad lopen. Het gebied dat door deze waterwegen met elkaar verbonden wordt noemt met de grachtengordel. Langs de grachten vind je de mooie en historische gebouwen van Amsterdam. De beste manier om het gebied te verkennen is uiteraard ook vanuit de gracht. Een rondvaarttocht met een boot door de grachten is dan ook een attractie waar veel toeristen gebruik van maken. De tour kan tot enkele uren in beslag nemen en vaak is het ook mogelijk om eten en drinken te bestellen op de boot. Het is een goed moment om je benen even rust te geven van het vele lopen.