Redenen waarom Amsterdam zo in trek is bij toeristen

Ieder jaar komen miljoenen toeristen uit binnen- en buitenland naar Amsterdam om hier enkele vrije dagen door te brengen. De hoofdstad is daarmee met afstand de meest populaire toeristische trekpleister van ons land. Met deze uitspraak beschouwen we de stad Amsterdam als een enkele bestemming. De meeste mensen zullen tijdens hun bezoek echter meerdere bestemmingen afwerken. Er is enorm veel te doen in de stad en dit is dan ook een van de redenen waarom Amsterdam zo in trek is bij toeristen. Onze koerier Amsterdam komt natuurlijk regelmatig in de stad, daarom enkele tips in dit bericht.

Typisch Amsterdamse eigenschappen

Het zijn de typische Amsterdamse eigenschappen die de stad zo uniek maken. Vooral voor buitenlandse toeristen is dit de voornaamste reden om hier hun verblijf in Nederland te plannen. Door de ouderwetse grachtenpanden en andere huizen in de stad krijg je direct een beeld van de lange geschiedenis van ons land. De Amsterdamse grachten tonen de nauwe relatie van Nederlanders met het water aan en het red light district en de vele coffeeshops zijn het bewijs voor onze tolerantie.

Unieke toeristische trekpleisters

Hoewel je jezelf al prima kan vermaken met alleen een wandeling door de binnenstad, is het ook aan te raden om enkele toeristische trekpleisters te bezoeken. Het liefst zijn deze natuurlijk zo uniek mogelijk en alleen in Amsterdam te vinden. Wanneer wij advies moeten geven dan raden we je bijvoorbeeld aan om het Rijksmuseum te bezoeken, het Anne Frank huis of een rondvaart door de grachten te maken. Het zijn dan wel de meest toeristische activiteiten die je kunt doen, maar wel echt uniek aan Amsterdam.

Dagtrip of langere vakantie plannen

Hoe je je verblijf in Amsterdam plant is mede afhankelijk van hoeveel tijd je in de stad door gaat brengen. Kom je bijvoorbeeld vroeg in de ochtend aan voor een korte dagtrip en ben je van plan om in de avond alweer te vertrekken. Dan zal je zorgvuldig met je beschikbare tijd om moeten gaan. Ben je van plan om een aantal dagen van je vakantie in Amsterdam te blijven, dan is het ook zeker aan te raden om het nachtleven te gaan verkennen.